Rovatok: Pályázatok

Felhívás nemzetközi szakvizsgára

2012-09-17

Kedves Kollégák!

A Magyar Szemorvostársaság elkötelezett a minőségi szemészeti képzés iránt annak érdekében, hogy a Magyarországon képzett rezidensek megállják helyüket hazai, illetve nemzetközi szinten is. Az Elnökség 2011. évi döntése alapján a jelenleg elérhető két nemzetközi vizsga valamelyikén való részvétel első vizsgadíját a Magyar Szemorvostársaság átvállalja. Fontos megjegyezni, hogy az alábbi két vizsga egyike sem helyettesíti a magyarországi szakvizsgát.

A European Board of Ophthalmology Diploma vizsgára 2013. május 10-11-én kerül sor Párizsban. A vizsgáról bővebb információ olvasható az ebo-online.org honlapon, a jelentkezés várhatóan októberben nyílik meg. Az MSZT által térített vizsgadíjon felül az utazás és a szállás költségét a vizsgázónak kell állnia. A vizsgára való jelentkezési szándékot a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának titkárságán lehet jelezni (címet ld. alul).

Az International Council of Ophthalmology által szervezett vizsgára jelentkező szemészek a világ 67 országában, saját hazájuk kijelölt vizsgahelyszínein tehetnek számot tudásukról. A vizsga több lépcsőből áll (ezzel kapcsolatos részletek itt olvashatók: icoexams.org). A jövő évben 2013. április 18-án Magyarországon a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján lehetőség nyílik a Basic Science, Theoretical Optics & Refraction, valamint az első két vizsgát már sikeresen teljesített szemorvosok számára a Clinical Sciences vizsga letételére. Az első vizsga díját minden Magyarországon dolgozó szemorvos számára a Magyar Szemorvos Társaság átvállalja. Így sem az utazás, sem a vizsgadíj nem jelent plusz anyagi terhet a vizsgázó számára.
Az ICO vizsgára való jelentkezés határideje 2012. december 15. a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának titkárságán (1083 Budapest, Tömő u. 25-29.), a következő linken található jelentkezési lappal (http://www.icoexams.org/downloads/).

Ezúton bátorítunk minden kedves fiatal kollégát, hogy a fenti lehetőség valamelyikével élve nemzetközi szintű megmérettetésen bizonyítsák önmaguk számára is szemészeti tudásukat.
 

Prof. Dr. Németh János Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt
MSZT elnöke MSZT főtitkára

 

Cikk értékelése

Eddig 3 felhasználó értékelte a cikket.

Következő események

5th Annual Congress on COPHy AA

5th Annual Congress on COPHy AA

Shanghai, China 2019. február 21-23.

 

vissza tovabb
1
2
3
4
5

OCULAR SURGERY NEWS

     
 

APRIL 2015

 
  
  
  
 

 
      
     

Tisztelt Kollégák!

Értesítjük az MSZT tagjait, hogy a World Glaucoma Association ingyenesen elérhető IGR folyóirata (International Glaucoma Review) az alábbi linken keresztül most hozzáférhető.