Rovatok: Hírek

A Magyar Szemorvostársaság 2017. évi Kongresszusa

2017-03-10

2017. június 22-24. között kerül megrendezésre a Magyar Szemorvostársaság 2017. évi Kongresszusa Szegeden az SZTE Tanulmányi és Információs Központban. Minden érdeklődő kollégát szeretettel várunk.


 

Tisztelt Kollégák! Kedves Barátaim!

Szeged nagy örömmel várja és fogadja az MSZT kongresszusára a városba érkezett kollégákat. A napfény városa nyitott volt a történelem minden szakaszában az újdonságok, a tudományos előremenetel és ezek hasznosításának befogadására. Mindezek miatt könnyűnek látszott a tudományos célkitűzések idei meghatározása.

A Magyar Szemorvos Társaság éves kongresszusának idei programja 2 kiemelt téma köré csoportosul. Az egyik a lézer, a másik a szemészeti diagnosztikai és műtéti innováció lehetőségei. A lézer alkalmazása a XX. század első felében katonai területen kezdődött, majd később az orvostudományban való felhasználása is lehetővé vált. E vonatkozásban a szemorvosok élen járnak, hiszen nagyon sokféle szemészeti probléma orvoslásában különböző lézertechnikai megoldást használunk. Különös aktualitást ad ennek az, hogy a közelmúltban nyitották meg Szegeden az ELI Intézetet, ami az első – európai együttműködéssel és a nemzetközi tudományos közösség részvételével létrehozott – nagyteljesítményű lézereken alapuló kutatói létesítmény.

A másik fő téma az innováció. Felemelően nagy feladat, egyben izgalmas dolog, hogy az alapkutatásokban elért eredményeket hogyan lehet hasznosítani a mindennapi gyakorlatban az új eszközök felhasználásával, az új technikai lehetőségek alkalmazásával a diagnosztikában vagy a műtőben.

Az Elnökség reméli, hogy a két főtémában olyan plenáris előadások és szabad előadások, poszterek kerülnek prezentációra, amivel a fenti célokat alátámasztjuk és saját, szeretett szakmánkat fejleszteni tudjuk a mindennapok, nem kevés problémát generáló betegellátási feladataiban! A kongresszus eddig megszokott ütemén változásokat eszközöltünk. A plenáris ülések és a szemészeti szakmai előadások csoportosítása tömörebbé teszi a pénteki programot. Így a csütörtöki és szombati szekciókban több lehetőség nyílik a kurzusok meghallgatására, a szimpóziumok áttekintésére!

Természetesen nem maradhatnak el a társasági programok sem! Itt a szokott metodikát követve, csütörtökön Fogadásra várjuk a kollégákat, buszos transzfert biztosítva a helyszínre. Pénteken pedig a Bankett vacsorára kívánunk nagyon jó hangulatot és szórakozást!

Az MSZT Elnökségének nevében jó kongresszust, sok újdonságról szóló beszámoló-özönt kívánunk! Mi, együtt vagyunk, akik felejthetetlenné, emlékezetessé tudjuk tenni az ez évi tudományos ülésünket! Kérem, hogy tegyük azzá!

Remélve, hogy a városunk adta szépségeket, látnivalókat lesz némi idő megnézni, ellátogatni az ismerős vagy még nem ismerős helyekre!
 

A kongresszus információit ide kattintva találja meg.
A kongresszus teljes programját ide kattintva találja meg.

A jelentkezési lap, valamint az absztrakt forma letöltéséhez kérem, kattintson az alábbi linkekre!

Jelentkezési lap
Absztrakt forma

Tisztelettel:

Prof. Dr. Facskó Andrea
az MSZT elnöke, a szervező bizottság elnöke
Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

 

Cikk értékelése

Eddig 11 felhasználó értékelte a cikket.

Következő események

Retina Nap 2018

Retina Nap 2018

Margitsziget 2018. november 24.

 

vissza tovabb
1
2
3
4
5

OCULAR SURGERY NEWS

     
 

APRIL 2015

 
  
  
  
 

 
      
     

Tisztelt Kollégák!

Értesítjük az MSZT tagjait, hogy a World Glaucoma Association ingyenesen elérhető IGR folyóirata (International Glaucoma Review) az alábbi linken keresztül most hozzáférhető.