A szemészeti fertőzések aktuális kérdései
pontszerző akkreditált továbbképzés  
 
     
  Dr. Székely Éva és Dr. Kristóf Katalin akkreditált továbbképző előadásaiban a leggyakoribb szemészeti fertőzések jellemző kórokozóiról, az antibiotikum választás szempontjairól, valamint a bakteriális rezisztencia kérdésköréről tudhat meg számos hasznos információt a hazai adatok tükrében.

Az előadások megtekintését követően a 24 kérdésből álló teszt kitöltésével és a tesztkérdések 75%-ának helyes megválaszolása esetén kreditpont szerezhető. A továbbképzés jelenleg akkreditálás alatt áll, a kreditpontok értékét 2019. májusában tesszük közzé. Ez a továbbképzés szabadon választható kategóriában, távoktatás formájában valósul meg. Szemész és gyermekszemész szakvizsga esetén a megszerzett kreditpontok szakma szerinti pontként számolhatók el.

A képzés időtartama:
2019. január 17. - 2019. december 31.
 
     
   
 
 
Dr. Székely Éva Ph.D.
infektológus, osztályvezető főorvos
Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház
Az antibiotikumok jelene – használatuk a szemészetben
 
     
 
 
 
     
 
  A penicillin felfedezője, Sir Alexander Flemming megjósolta azt, aminek ma szemtanúi lehetünk: az antibiotikumok helytelen használata rezisztens kórokozók megjelenéséhez, nehezen gyógyítható, életveszélyes infekciók kialakulásához vezethet. Székely Éva doktornő előadásából a rezisztencia kérdésköre mellett az antibiotikum stewardship programról, a leggyakoribb szemészeti fertőzések kórokozóiról és az antibiotikum választás szempontjairól is sok hasznos információt tudhatunk meg.  
 
     
     
 
 
Dr. Kristóf Katalin Ph.D.
mikrobiológus, laborvezető szakorvos
SE Laboratóriumi Medicina Intézet
Bakteriális fertőzések a szemészetben
 
     
 
 
 
     
 
  Nem rendelkezünk egyetlen olyan antibiotikummal, amely minden szemészeti fertőzés esetén biztosan hatékony lenne. Éppen ezért elengedhetetlen ismernünk, hogy az egyes bakteriális szemészeti fertőzéseknél (conjunctivitis, keratitits, endophtalmitis) mely kórokozókra számíthatunk a legnagyobb eséllyel, és a változó rezisztencia-viszonyok tükrében milyen kezelést célszerű választanunk. Erre nyújt kiváló lehetőséget Dr. Kristóf Katalin hazai adatokat is bemutató előadása.  
 
     
   
     
  Az előadásokat a Santen Oy Magyarországi Kereskedelmi Képviselete támogatta. Az előadásokban elhangzott információk az előadók saját személyes szakmai álláspontját tükrözik, melyek eltérhetnek a Santen Oy Magyarországi Kereskedelmi Képviselete álláspontjától. A megemlített termékek használatakor az érvényes alkalmazási előírások az irányadóak.  
     
     
 
Santen Oy Magyarországi Kereskedelmi Képviselete
1141 Budapest, Lipótvár u. 19/B.
Tel/Fax: +36 1 790-3828
Email: santen.hungary@santen.com
 
     

Következő események

5th Annual Congress on COPHy AA

5th Annual Congress on COPHy AA

Shanghai, China 2019. február 21-23.

 

vissza tovabb
1
2
3
4
5
6
7

OCULAR SURGERY NEWS

     
 

APRIL 2015

 
  
  
  
 

 
      
     

Tisztelt Kollégák!

Értesítjük az MSZT tagjait, hogy a World Glaucoma Association ingyenesen elérhető IGR folyóirata (International Glaucoma Review) az alábbi linken keresztül most hozzáférhető.