Rovatok: Hírarchívum

Meghívó a Magyar Szemorvostársaság 2012. évi kongresszusára

2012-04-26

Az idei évben is a jól bevált helyszínen, Siófokon a Hotel Azúrban rendezzük éves kongresszusunkat. Olyan témában várjuk részvételüket, amely mindennapi munkánk fontos része. Az idei főtéma az „Interdiszciplináris kutatás és betegellátás a szemészetben”, ami rámutat szakmánk sokrétűségére és a társszakmákban való mély beágyazottságára. Várjuk a témával kapcsolatos előadások, poszterek és kurzusok bejelentését.

Az előző évek hagyományaihoz híven az idén is meghívtuk a Magyar Szemorvostársaság minden szekcióját, valamint a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társaságát és a Magyar Kontaktológiai Társaságot is. A pénteki napon kerül sor az osztrák és magyar ARVO társult szervezetek (AARVO-HARVO) közös ülésére, ahol a tavalyi, igen sikeres ausztriai közös rendezvény után nyugati szomszédaink a magyar kutatókkal együtt mutatják be eredményeiket. A színes programban a péntek esti bankett interdiszciplináris fórumával új hagyományt szeretnénk teremteni a szakmánkon kívüli, egyszerre komoly, de mégis játékos kitekintésre: az idei és egyben első Ophthalmologia Nocturna meghívott előadója Szollár Lajos professzor, a Semmelweis Egyetem Kórélettani intézetének korábbi igazgatója.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben megújult és reményeink szerint aktívan fog működni a Magyar Szemorvostársaság honlapja (www.szemorvostarsasag.hu). Idén először a honlapon keresztül on-line is fel lehet tölteni a konferencia összefoglalókat, de akinek az email-en keresztüli beküldés egyszerűbb, az idén ez az út is még nyitva áll. A honlapot és a hozzá tartozó hírlevelet szeretnénk olyan megbízható információs háttérré formálni, amely a Szemorvostársaság minden tagjának naprakész és érdekes, szakmai és társasági információkkal szolgál.

Bízunk benne, hogy Siófok és a Balaton a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is kiváló összhangját fogja adni a pihenésnek és a szakmai feltöltődésnek, ahol megvitathatjuk a hétköznapjainkat befolyásoló szakmai kérdéseket és a legújabb tudományos eredményeket, amelyek együttesen szolgálják betegeink életminőségének jobbá tételét.

Találkozzunk Siófokon 2012. június 7-9. között!
Jó felkészülést kívánva, kollegiális üdvözlettel:
 

Prof. Dr. Németh János egyetemi tanár Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt egyetemi tanár
a Magyar Szemorvostársaság elnöke a Magyar Szemorvostársaság főtitkára

 

A kongresszus elnöke:

Prof. Dr. Németh János, a Magyar Szemorvostársaság elnöke
A kongresszus főtitkára:
Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Magyar Szemorvostársaság főtitkára
A kongresszus titkára:
Dr. Somfai Gábor Márk, a Magyar Szemorvostársaság titkára


Tudományos Bizottság:

Prof. Dr. Berta András (Debrecen) Prof. Dr. Kolozsvári Lajos (Szeged)
Prof. Dr. Biró Zsolt (Pécs) Prof. Dr. Kovács Bálint (Pécs)
Prof. Dr. Facskó Andrea (Szeged) Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt (Budapest)
Prof. Dr. Hammer Helga (Szeged) Prof. Dr. Németh János (Budapest)
Prof. Dr. Hatvani István (Budapest) Prof. Dr. Rácz Péter (Szombathely)
Prof. Dr. Holló Gábor (Budapest) Prof. Dr. Salacz György (Budapest)
Prof. Dr. Janáky Márta (Szeged) Prof. Dr. Süveges Ildikó (Budapest)Szervező- és Programbizottság:

Dr. Bátor György (Szombathely) Dr. Récsán Zsuzsa (Budapest)
Dr. Milibák Tibor (Budapest) Dr. Sényi Katalin (Budapest)
Dr. Módis László (Debrecen) Dr. Somfai Gábor Márk (Budapest)
Dr. Végh Mihály (Szeged)Tudományos információ:

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt
Semmelweis Egyetem ÁOK, Szemészeti Klinika
1085 Budapest, Mária u. 39.
Telefon: + 36 06 1 459 15 00/54534
Fax: + 36 06 1 317 90 61
E-mail: eszter@szem2.sote.hu
 

A rendezvény helyszíne: Hotel Azúr, Siófok - 8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c.
Időpont: 2012. június 7-9.
A kongresszus hivatalos nyelve: magyar, angol

Kongresszus Szervező Iroda:
MOTESZ Kongresszusi és Utazási Iroda Kft. H-1051 Budapest, Nádor u. 36., Tel.: + 36 (06) 1 311 6687, Fax: + 36 (06) 1 383 7918
Internet: http://www.motesz.hu/ Kongresszusi és Utazási Iroda
Szervező: Szalma Márta, E-mail: szalma.marta@motesz.hu

Regisztráció, absztrakt: Veres Gabriella  Szállásinformáció: Szepesi Gizella
E-mail: veres.gabriella@motesz.hu E-mail: szallas@motesz.hu

 

LEGFONTOSABB HATÁRIDŐK

TUDOMÁNYOS PROGRAM TERV

A kongresszus témája: INTERDISZCIPLINÁRIS KUTATÁS ÉS BETEGELLÁTÁS
 

További információk a következő Internet címeken: www.szemorvostarsasag.hu, www.motesz.hu – Kongresszusi és Utazási Iroda – Belföldi rendezvények – Aktuális rendezvények - Magyar Szemorvostársaság Kongresszusa

A végleges program 2012. május 7-től látható a fenti weblapokon.

TUDOMÁNYOS INFORMÁCIÓ

Prezentációk elkészítésekor ajánlott:

  • a Video- és hangfájlok wmv kiterjesztésűek legyenek. (A más formátumú videók átkonvertálása  egyszerűen elvégezhető a Wmv Converter nevű programmal. A kezelése egyszerű, és ingyenesen letölthető: http://www.wmvconverter.org/)
  • A használni kívánt videókat mindig a prezentációval azonos könyvtárból illesszék be. Ne feledjék el elhozni a videókat. Még akkor sem, ha beágyazták a prezentációba – ha bármi probléma lenne a lejátszással, akkor a helyszínen még tudjuk orvosolni.

Előadások:

Felhívjuk az előadók figyelmét a rendelkezésükre álló idő pontos betartására! Az előzetesen megadott időtartamok túllépésére nem lesz lehetőség.

Technikai tájékoztató az előadásokhoz

A video- és hangfájlokat tartalmazó prezentációkat kérjük, körültekintően mentsék adathordozóikra - az eredeti médiafájlok csatolásával együtt - hogy megfelelő minőségben tudjuk biztosítani vetítésüket. A laptopokra Microsoft XP operációs rendszer van telepítve, kérjük figyeljenek az előadások elkészítésénél arra, hogy a más programban készült előadások vetítése problémát okozhat. Vista operációs rendszer esetén az átkonvertálhatóság megoldható.

Prezentációk feltöltése:

A feltöltés a technikai szobában (viewing room) történik. Kérjük legalább két órával az adott szekció kezdete előtt memory sticken (pendrive) vigyék be az előadásuk anyagát, illetve a kora reggeli szekciókban való részvétel esetén azt már előző nap telepíttessék fel. Az adott terembe internetes rendszeren keresztül közvetítik ki az előadások anyagait.

Az előadóteremben saját laptop használata nem lehetséges!
Technikai lehetőségek: PC, projector, Windows XP operációs rendszer, video (VHS rendszer).

 

Viewing room nyitva tartása
2012. június 7., csütörtök 09.00 – 19.00
2012. június 8., péntek
07.00 – 19.00
2012. június 9., szombat 07.00 – 12.30

 

Technikai tájékoztató a poszterekhez

A poszter állványok dekorálható felülete: 190cm magas és 90cm széles.
Ajánlott poszter méret: 120cm magas és 90cm széles.
A poszter állványok dekorálható felülete fehér laminált farostlemez, melyre cellux ragasztóval, 2 oldalú ragasztóval, papírragasztó gyurmával lehet felerősíteni a posztereket. Ehhez segítséget, illetve anyagot a rögzítéshez a regisztrációban biztosítunk.
Kérjük, hogy a Szerzők a programfüzetben megadott számok alapján, 2012. június 7-én 12.00 órától helyezzék el őket a poszter állványokon. Kérjük továbbá a Szerzőket, hogy tartózkodjanak a posztereik mellett június 9-én 08.30-10.30 között. A posztereket június 9-én 12.00-14.00-ig van lehetőség a poszter állványokról levenni, a későbbiekben ezek épségéért nem vállalunk felelősséget.

TÁRSASÁGI PROGRAMOK

Nyitófogadás:
Helyszín: Hotel Azúr
(A regisztrációs díj tartalmazza.)
 
2012. június 7., 20.00

 
Ophthalmologia nocturna:
Interdiszciplináris fórum
Helyszín: Hotel Azúr
(Részvétel a jelentkezési lapon megadott feltételek szerint.)
Ára: Bruttó 9.900,- Ft Ft/fő
2012. június 8., 20.00


 

 
REGISZTRÁCIÓ

 

Regisztráció nyitva tartása
2012. június 7., csütörtök 09.00 – 21.00
2012. június 7., csütörtök 07.00 – 19.00
2012. június 7., csütörtök 07.00 – 13.30

 

Jegyzetek
1. a., b. A regisztrációs díj tartalma: a teljes tudományos programon való részvétel, pontszerző igazolás, a kiállítás megtekintése, programfüzet, kitűző, kávészünetek, kongresszusi táska, nyitó fogadás. A regisztrációs csomag, a 2012. május 21-ig befizetett regisztráció esetében tartalmazza a kongresszusi táskát.
2. Ennek igazolására kérjük megfelelő dokumentumot mellékeljenek. A regisztrációs díj - rezidenseknek és tényleges nyugdíjasoknak - tartalma: a teljes tudományos programon való részvétel, a kiállítás megtekintése, kitűző, programfüzet, kávészünetek, pontszerző igazolás, nyitó fogadás.
3. A napijegy tartalma: az aznapi teljes tudományos programon való részvétel, a kiállítás megtekintése, programfüzet, azon a napon lévő kávészünetek, kitűző – ponszerző igazolást nem tartalmaz.
4. Kísérők részvételi díjának tartalma: nyitó fogadás.
A vonatkozó törvények az étkezési és kulturális költségek részletezését írják elő, így a számlán külön sorban kerülnek feltüntetésre.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

SZÁLLÁS

Az előre megrendelt szállodai szobákat a résztvevő(k) nevére lefoglaltuk, azok a megküldött visszaigazolás szerint vehetők igénybe, az érkezés napján 14.00 órától, az elutazás napján pedig 11.00 óráig. Korábbi érkezés vagy elutazás esetén a csomagok elhelyezésében a szállodai porta nyújt segítséget.

NÉVKITŰZŐ HASZNÁLATA

A kongresszuson a névkitűző használata kötelező, ennek viselésével juthatnak be mind az előadó termekbe, mind pedig a kiállítási területre. Kérjük, hogy érkezéskor a regisztrációs csomagokat felvenni szíveskedjenek, amelyben megtalálják a névkitűzőt is.

INTERNET

A szálloda hallban szabadon használható wifi van, a szobákban az Internetért külön kell fizetni, ezzel kapcsolatban kérjük, tájékozódjanak a szálloda recepcióján.

INFORMÁCIÓK AZ ÉTKEZÉSEKKEL KAPCSOLATBAN

EBÉD

A regisztrációs lapon kiajánlott ebéd a szálloda éttermében egy szűkített választékú büfé, ital nélkül. Az ebédeket előzetes rendelés és fizetés esetén biztosítjuk, mindhárom nap a programban megadott időpontok szerint. Kérjük, a jegyeket vigyék magukkal, mert az étteremben csak a jegy ellenében tudnak kiszolgálni.

KÁVÉSZÜNETEK

A későbbiekben összeállított programban megadott időpontokban a kiállítási területen lebonyolítva, kávét, ásványvizet vagy üdítőt tartalmaz.

TÁRSASÁGI PROGRAMOK

Nyitófogadás: a szálloda éttermében, a regisztrációs feltételek szerinti részvételi díj tartalmazza. Ophthalmologia nocturna: Interdiszciplináris fórum, a szálloda éttermében.
Részvétel csak külön belépővel. Tudományos szimpózium, melyet fogadás követ, élő zenével.

Kapcsolódó dokumentumok: 1. Meghívó és program
2. Jelentkezési lap

Cikk értékelése

Eddig 5 felhasználó értékelte a cikket.

Következő események

ICO World Ophthalmology Congress

ICO World Ophthalmology Congress

Canada, Vancouver 2024. augusztus 16-19.

 

vissza tovabb
1

OCULAR SURGERY NEWS

Tisztelt Kollégák!

Értesítjük az MSZT tagjait, hogy a World Glaucoma Association ingyenesen elérhető IGR folyóirata (International Glaucoma Review) az alábbi linken keresztül most hozzáférhető.